Dekens of kussens

Jouw textiel met emotionele waarde geef ik een tweede leven in de vorm van dekens of kussens. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Met een tas vol kleding kwam Francien bij me langs, 25 overhemden en enkele spijkerbroeken. Ze waren gedragen door Jos, haar echtgenoot die een jaar geleden plotseling overleden was. Francien wilde er graag een speelkleed van laten maken voor Teddy, haar kleindochter. Alle 25 overhemden zitten erin verwerkt en van de spijkerbroeken is de rand gemaakt. Francien, Whitney, Jewel en Teddy waren erg blij met het eindresultaat! ❤️
In de deken die Myriam voor haar zelf in gedachten had wilde ze graag een diagonaal kleur verloop van lichte naar donkere kleuren. Wat een leuke puzzel is het toch altijd om tot een mooi resultaat te komen! Nu had ik ook genoeg keuze in de kledingstukken van haar overleden echtgenoot maar voor bijvoorbeeld een herinneringskussen heb ik al genoeg aan 3 kledingstukken. Er is in overleg van alles mogelijk.
Deze deken is voor Iris en gemaakt van de kleding van haar broer Wouter die onlangs overleden is. Veel te jong. ❤️ Hij hield van kleding van Tommy Hilfiger, Nike en Hollister. En van de clubs Roda JC, Arsenal, Paris Saint-Germain. Zelf voetbalde hij bij VV Schaesberg en werkte bij sportcafé Nöl.
Al deze logo’s en zijn favoriete kledingstukken zitten in deze deken verwerkt. Hopelijk biedt deze deken troost aan zijn jongere zusje Iris ❤️
Met 4 tassen vol met kleding kwam Manuela helemaal uit Tilburg naar Geleen om 3 dekens door mij te laten maken. Herinneringsdekens van babykleding, tienerkleding en ook legerkleding.
Haar oudste zoon Cedric was in het voorjaar van 2019 gestart als militair bij Defensie toen hij september 2020 op net 20 jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand. De dekens moeten troost bieden aan haarzelf, haar dochter en haar jongste zoon.
Bijpassende troostkussens bij de dekens voor Manuela.
Ulrike en haar 12 jaar geleden overleden man Roger waren dol op elkaar en op Disney. Ze had zijn kleren al die jaren bewaard om er ooit iets voor hun zoon Tycho te laten maken. En op 20 augustus, de verjaardag van Roger en altijd een speciaal moment verraste ze Tycho met deze deken. Hij is nog altijd superblij met dit cadeau! ❤️
Deze grote deken (160×110 cm) maakte ik in opdracht van Annie. Ze had een grote doos met allerlei lappen bonte stoffen waar ze ooit iets van wilde maken maar wat er niet van was gekomen. Nu mocht ik een mooie lapjesdeken voor haar maken en ze liet me helemaal vrij in het ontwerp.
Toen ze hem zag was ze er ontzettend blij mee. Ze vond hem zelfs mooier geworden dan verwacht. Zo leuk om iemand blij te maken.
Van een gekregen stapel patchwork stofjes had Karina meer dan 10 jaar geleden al ijverig 120 vierkantjes geknipt! Maar nu lagen ze te verstoffen op zolder. Ze had al helemaal gesorteerd hoe ze in elkaar gezet moesten worden maar ze was niet verder gekomen. Dus heb ik alles voor haar in elkaar gezet met een mooie stof aan de achterkant. En nu kan ze eindelijk genieten van de patchwork deken na al die jaren.
Deze 2 herinneringsdekens maakte ik voor Carol van de overhemden en truien van haar overleden echtgenoot Gerald.
Deze kussens zijn van dezelfde overhemden en truien gemaakt als de dekens, ter herinnering aan Gerald voor Carol.
…een doos vol kleding met veel waardevolle herinneringen aan een geliefde overleden dierbare….
Hiervan maakte ik begin 2020 onder andere deze 2 dekens die veel troost bieden aan de familie van Rachel.
Deken en kussen gemaakt van de pyjama’s van mijn lieve pappie die in september 2017 overleden is. Mis je…
Deze deken heb ik voor Mads gemaakt met onder andere erin verwerkt de kleding die ook in de knuffel gebruikt is. Een tastbare herinnering voor altijd. ❤️
De 3 kinderen van Anita zijn al lang volwassen en ze is zelfs al oma. Maar op de zolder stond nog steeds een tas vol ‘herinneringen’ aan hun kindertijd. Een tas met dekentjes, lakentjes, zwembroekjes en badpakje, judobanden en meer met in gedachten hier ooit iets mee te doen. Maar wat?
Toen ze zag wat ik gemaakt had kwamen we op het idee 3 kussens te maken voor ieder een uniek exemplaar.
Dit kussen is voor Eef gemaakt van ‘herinneringen’ aan de toen ze nog klein was.
Dit kussen heb ik gemaakt voor zoon Jo van de kleding uit zijn kindertijd. In die tijd was hij een fanatiek judoka, zwemmer en fan van Bob Marley.
Dit kussen is gemaakt voor Janneke, een paardenmeisje die ook gek was op zwemmen en judo.

Te koop:  Kussen €69,-     Speelkleed  €109,-

Voor dit speelkleed (1.10×1.10) gebruikte ik 4 spijkerbroeken. Het is een mooie manier van up-cyclen van oude kleding. De achterkant is gemaakt van een zachte fleece. Het kussen is in apart symmetrisch patroon gestikt en past mooi bij het kleed. Natuurlijk kun je het ook apart bestellen.

Verkocht

Leuke manier van UPcyclen, uit een lekkere wollen AaBe-deken maakte ik meerdere kussens met leuke details zoals de vintage knopen!
Deze dekens heb ik in 2016 gemaakt en waren mijn eerste opdracht om zo iets te naaien. Met de kleding van deze overleden opa, vader en echtgenoot maak je zo een dierbare herinnering!
Als verassing voor Karin maakte ik nog dit herinneringskussen waarin alle stofjes verwerkt zijn die ook in de deken zitten. Dat waren er best veel maar door 3 grote vierkantjes op te splitsen in kleinere heb ik alle stofjes kunnen gebruiken. Ze was blij en verrast met het resultaat.
Van de kleding van een overleden dierbare echtgenoot en vader maakte ik deze ‘herinneringsdeken’, die als loper op de achterkant van het bed ligt (220×80 cm). Diverse kledingstukken die hij graag droeg zitten erin verwerkt. Voor de nabestaanden een mooie herinnering en ze zijn erg blij met deze troostdeken ❤️
Deze kussens zijn gemaakt van 2 colbertjes die ik samen combineerde. Ze werden gedragen door een lieve echtgenoot en vader en zijn nu een tastbare herinnering aan een overleden dierbare ❤️

Wil jij ook een make-over van jouw stof?

Ik weet zeker dat ik je kan helpen. Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.

Contact