Speciaal voor jou

Heb je speciale wensen? By Nic gaat ermee aan de slag! Neem hier contact om je wensen door te spreken.

Opa John had jarenlang vissen gehouden, eerst discus vissen en later koi karpers. Daarom vonden zijn kleinkinderen het leuk om een visje als knuffel te laten maken, een aandenken aan hun dierbare opa ❤️
En helemaal omdat hij mooie kleurrijke overhemden droeg was dat geen enkel probleem. Zo kon ik alle schubjes en vinnen van een ander stofje maken. En zelfs de knoopjes zijn gebruikt als ogen en mondje. Vrolijke visjes zijn het zo geworden!
Myriam had al vele mooie opdrachten voor me. Het begon met dekens en kussens maar daarna maakte ik nog kussens van stropdassen, een boxkleed, knuffeltjes en zelfs stoffen tulpjes voor haar. En dat allemaal van de kleding van haar overleden man.
Nu wilde ze iets laten maken voor haar schoonzus als herinnering aan haar broer Jean ❤️ Ze vroeg me om een schort te maken en dit is het resultaat.
Best geslaagd toch! Haar schoonzusje was er erg blij mee.
Zoon Evan liep tijdens zijn studie Industrial Design stage bij Tinybots waar ze zorgrobot Tessa ontwikkelen. Inmiddels is hij afgestudeerd en werkt hij bij het bedrijf in Rotterdam. Hij vroeg me om een knuffel te maken voor zijn baas die binnenkort zijn eerste kindje verwacht en hoe leuk zou het zijn wanneer deze knuffel uitzag als Tessa! Weer een uitdaging en de eerste die ik als voorbeeld maakte was ook zo leuk dat hij ze maar alle twee gegeven heeft. Benieuwd hoe Tessa eruit ziet?
Kijk maar even naar foto 2.
Deze beertjes zijn voor Ilona. Ze zijn gemaakt van de babykleertjes van haar inmiddels al 2 jarige dochter. Zo leuk om deze stofjes te gebruiken hiervoor.
Ze vond ze alle 3 super cute 🥰
Een leuke opdracht van Diana gekregen! Ze had 3 kledingstukken van haar overleden ouders en wilde hier graag een wandkleed van gemaakt hebben. Zoiets heb ik ook nog nooit gemaakt dus weer een uitdaging.
Ze had wel een voorbeeld van een schilderij met golvende lijnen en zoiets had ze graag.
Het kant van de trouwjurk komt er in terug samen met de knoopjes van het colbertjasje.
En zo mooi om te zien hoe blij ze was met het eindresultaat, hartverwarmend! ❤️
Daarnaast maakte ik voor de zus van Diana een kussen van 3 kledingstukken. Met als detail de knoopjes van het colbertjasje en de kanten bloemetjes van de trouwjurk. ❤️
Wat een leuke opdracht was dit! In 1972, bijna 50 jaar geleden trouwden Mieke en Frans. De mooie jurk die Mieke toen droeg hing jaren in de kast. Tijdens de recente verhuizing kwam deze weer tevoorschijn. Hoe leuk zou het zijn om hier een aandenken van te laten maken voor de 2 dochters en 2 kleindochters. Omdat er te weinig stof was voor alle kussens gebruikte ik ook nog een grijs-blauwe katoensatijn van een gekregen nieuw dekbedovertrek. Die combineerde erg mooi met het kant van de jurk. En deze kussentjes zijn het resultaat.
Van enkele mooie stukjes kant die ik over had maakte ik deze kleine buideltjes. Leuk om bijvoorbeeld sieraden in op te bergen.
Van het lederen jasje dat Marjo niet meer kon dragen vroeg haar zus me een kussen te maken. Het is altijd effen puzzelen hoe dit het mooiste is en om de leuke accenten te behouden. De zakjes in het voorpand waren mooie details en ook de lussen waar de riem doorheen ging heb ik gebruikt. De rits van de capuchon heb ik weer kunnen hergebruiken als sluiting.
Mijn collega Gabriëlle vroeg me in december iets te maken voor haar zoon Tobias die op honkballen
zit. Als surprise voor Sinterklaas maakte ik deze 2 baseball kussentjes van een stukje leder wat ik nog
had liggen, een stukje fleece voor de achterkant en rood breigaren. Het cadeau vond Tobias zeer
geslaagd.
Voor het afscheid van Marc als tandarts van de praktijk waar hij 24 jaar (en ik 35 jaar) werkzaam was maakte ik dit kussen. Het is gemaakt van de polo’s die we jaren als werktenue gedragen hebben. Wanneer een teamlid de praktijk ging verlaten beeldhouwde Marc altijd een kies uit mergel dus ook voor mij. Hoe leuk zou het zijn wanneer ik er eentje van stof zou maken bij zijn eigen afscheid. En zo ontstond de ‘knuffelkies’. Zo heeft hij ook een tastbare herinnering aan de praktijk!
Dit kussen maakte ik speciaal voor June, de allerliefste hond van Lea. Het is gemaakt van een lichtgrijze superzachte stof gecombineerd met witte en donkergrijze ribfluweel. Met in olijfgroen als leuk accent de naam en een pootafdruk. De achterkant wordt gesloten met klittenband want June is dol op ritsen en bijt ze allemaal stuk. Dat gaat nu niet lukken!
De stoere lederen PME legend jas van Jack was een beetje versleten. De zakken en naadjes zaten hier en daar los door het jarenlange dragen van de jas. Ik mocht hem hebben maar wat maak je er dan mee? Het leer is heel stevig met mooie gebruikssporen dus ik dacht hoe leuk zou het zijn er een BBQ schort van te maken. Natuurlijk ook te gebruiken voor te koken, knutselen of als werkschort. Dus heb je ook een jas waar je niets meer mee kunt laat me maar weten wat je ervan gemaakt wil hebben, een tas of misschien ook zo’n mooie schort!
Voor Mads maakte ik van de kleding van zijn overleden moeder Rachel
deze knuffel. Toen ik aan hem vroeg welke kleding in de knuffel moest viste hij het zwarte bloesje
met de gele vlekjes uit de doos. Hierna combineerde ik de stofjes en deze knuffel was het
resultaat. ❤️❤️❤️

Te koop: €59

Veel mensen weten dat ik van alles kan maken van textiel. Zo vertelde Wil me over zijn dementerende moeder die een ‘voelkussen’ had om de zintuigen te prikkelen. Hij bracht me enkele weken geleden het kussen om te laten zien wat hij bedoelde en zo heb ik op mijn eigen manier ook een ‘friemelkussen ‘ proberen te maken.
Deze knuffel maakte ik in de jaren negentig veelvuldig als kraamcadeautje. Altijd persoonlijk door de naam van het kindje wat ik er op borduurde voor de dochter van een vriendin. Het was haar favoriete knuffel, ze had hem altijd bij zich tot deze helemaal versleten was. 25 jaar later maakte ik de knuffel opnieuw, maar dan met zijn nieuwe naam. Het meisje is namelijk geen meisje meer, maar een man!
Dit kussen maakte ik in opdracht van Lea. Het is voor puppy Spikey 🐶, de Cavalier King Charles van haar broer. Lea heeft zelf de stofjes uitgezocht uit mijn stoffen collectie, een kast vol gordijnstalen. Zo krijgen ze een tweede leven in een tas, voering of een leuk hondenkussen!

Wil jij ook een make-over van jouw stof?

Ik weet zeker dat ik je kan helpen. Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.

Contact